It's always sunny in Philadelphia

Jaha, vad har hänt nu då? Det har varit lite oroligheter här eller kanske snarare kaos. Jag menar alltså att vi äntligen har fått snö här, hela 4 cm!!
Vilket är lika med kaos. Vi fick snö i onsdags natt/ torsdags morgon vilket gjorde att skolorna fick för sig att öppna 2 timmar senare. Vilket jag inte riktigt var en höjdare, men men de kom ju till skolan iallafall. Sen på fredagen så trodde vi att vi kanske skulle få mer snö under natten. Men nej, istället fick vi snö runt två och skolan visste att vi skulle få snö runt två, eller runt rusningstrafikstiden. Så de släppte hem eleverna 2 timmar tidigare. Det var ju mindre roligt, för då hann jag inte riktigt göra allt som jag hade tänkt göra innan de kom hem.
 
På fredagkvällen så skulle jag åka iväg till Fair oaks mall för att träffa Matilda och äta på The cheesecake factory. Hade då tänkt åka lite innan sju, så jag kunde vara där vid halv åtta. När jag skulle gå så varnade Dan mig om att det var halt ute och även om det såg ut att det inte var någon snö på vägen så kunde det finnas is. Sam avbröt honom då och sa: "Pappa, hon är från Sverige och där har dem fakiskt snö. Så jag tror hon vet hur man kör i snö." Haha, jag tyckte det var så roligt och Dan kunde ju bara hålla med.
Men iallafall, jag gick ut, startade bilen och tog bort all snö som hade landat på bilen. När jag sen la i spaken i "Drive" så helt plötsligt la bilen bara av. Den stannade. Jag försökte starta motorn igen men det gick inte. Jag gick då in och sa att bilen inte gå igång, fast den gick igång första gången. Dan sa till mig att verkligen lägga i spaken i "Parking" och sen försöka starta den igen. Jag gick ut och gjorde som han sa, men det funkade inte. "Typiskt också" tänkte jag. Så då fick jag gå in och meddela Matilda att jag inte kunde komma eftersom min bil inte startade, hon meddelade mig då och sa "Men du, jag har ju faktiskt bil nu. Så jag kan komma och hämta dig." Så hon kom och hämtade mig och vi åt på vårt älskade Cheesecake factory.
 
Idag (lördag) så åkte jag, Matilda, Lisa, Elena, Claudia och Melanie till Philadelphia. Vi tog bussen klockan 10.45 på morgonen och var framme 13.50. Vi strosade runt där och kollade på en massa saker.
LOVE-park, LOVE-skylten som finns i Philadelphia. Mycket mindre om man jämför med den som finns i New York.
Dominobrickor
Lite för stora spelpjäser. De blå rundaa sakerna är bingobrickor, en schackpjäs och en Fia-med-knuffpjäs är vad som syns i bilden.
Liberty bell (Frihets klockan), vi såg även en bild på Nelson Mandela där han gör en rörelse som liknar en rörelse i Gangnam-styledansen.
Rocky!
Trappan som Sylvester Stallone sprang upp för i en Rocky-film. Här är Elena och Claudia som sprang hela vägen upp.
Ja, men vår Philadelphia-tripp var kul. Tyckte bara att det var lite kallt, fast vi hade ju iallafall sol hela dagen vilket var väldigt skönt. Det var förresten inte så varmt även om solen var framme, eftersom det blåste ganska mycket hela tiden... Men men, (läs min titel), det stämde ju idag iallafall ;D

8 veckor

Om exakt 8 veckor så håller jag på att göra mig iordning för att åka till flygplatsen för att ta en flyg till San Francisco. LÄNGTAR!!! Ville bara tillägga en sak till mitt förra inlägg om körning. En sak som jag inte tycker om med körning är att köra i mörker. Särskilt när man måste vara uppmärksam på om det finns några rådjur vid vägkanten som kanske kan hoppa ut på vägen (ja, de hoppar). För när man har ljuset på så är man ju nästan som en mal, en nattfjäril eller någon annan insekt som dras mot ljus. Ögonen kollar ju gärna dit där det är mest ljus, vilket oftast är mitt på vägen eller en väldigt ren vägskylt. Då blir konsekvensen att man inte kollar på sidan av vägen och när man väl kollar på vägkanten så ser man inte ett skit eftersom det är för mörkt och man har blivit bländad av den där väldigt rena, skinande skylten. Det kan vara väldigt jobbigt ibland. Men vad skall man göra när man tycker om att köra? Man kan ju inte bara köra i dagtid, för oftast vill man ju göra något på kvällen och då är det ju mörkt...

Körning

Igår firade jag 10 månader här! :D

Här så har jag tillgång till en bil som jag kör både pojkarna i när jag jobbar och när jag är ledig. Det är en Ford Explorer. Det som är väldigt skönt med den bilen är att det är en automatare, så när jag kör så är det bara att gasa och bromsa. Det är nästan nödvändigt här eftersom alla kör som galningar, det går väldigt mycket upp och ner och istället för högerregeln så har dem en massa stoppskyltar istället. För att då inte slita ut kopplingen och växelspaken så har vi då automatare. Jag fruktar väldigt mycket bara när jag kommer hem och skall börja köra med växel igen. Jag kommer ju få motorstopp hela tiden!! :O Eller ja, jag tror det iallafall. En annan sak som skiljer är att här får man svänga höger när det är rött ljus, bara att du måste lämna företräde för de som har grönt, för annars tja.... kör de på dig helt enkelt. Det är ju inte lagligt att köra mot rött hemma i Sverige så jag hoppas att jag kommer komma ihåg det när jag kommer hem igen :S

Natti natti

Skrev ju i förra inlägget att jag har gått och blivit förkyld.. (kan knappt andas ibland). Men då är det ganska mysigt att kura in sig i sin fina flanellpjamas som jag fick av min värd-familj.
Väldigt fin och mysig är den :)
 
Vill även bara tillägga att jag håller på att försöka byta emailadress. Så om ni vill nå mig via mail eller bara skicka ett hej, så maila min gamla adress (om ni har den) eller kontakta mig på något annat sätt så kan ni få min nya. Jag kommer fortfarande gå in på min gamla för jag kommer inte ihåg alla hemsidor och sånt som jag använder som har min adress som jag måste byta på också, vilket tar en himla tid..!! Men men, nu säger jag God natt!

Nyheter!

Har gått och blivit förkyld... Så jag går här och nyser, hostar och snuvar, inte kul. Jag tror att det är Sam som ar smittat mig. Han var hemma två dagar den här veckan och var sjuk. Men nu är han sitt vanliga "crazy" igen. Vilket är både bra och dåligt ;)
 
Jag pratade med Madde (en annan au pair) igår och idag och hon berättade att det tydligen har varit typ snökaos hemma i Sverige med en massa krockar överallt och att det var någon som hade kört in ett tåg i ett hus!! :O Va?!?!? Hur kan man göra det. Det känns ju bara lite onödigt att göra det. 
Men iallafall kom jag (vi) fram till att vi inte vet så mycket om vad som händer hemma i Sverige, eller i USA för den delen. Man hör bara det som man kanske råkar se i tidningen och läser någonstans på facebook eller någon annan icke-nyhetshemsida. För egentligen, varför skall vi bry oss om nyheterna hemma i Sverige? Vi är ju här i USA nu och borde ju ha mer koll på nyheterna här, fast det har vi inte det heller. För vi är inte tillräckligt intresserade helt enkelt. Som Madde sa idag: "Tänk när de kommer hem och säger; 'Kommer du ihåg när det var tredje världskriget där borta?' Då kommer vi stå där helt ovetandes om att det har varit ett världskrig." Haha, men tänk så känns det nästan, för man (jag) har inte direkt någon koll just nu vad som händer i världen.
 
Från en nyhet till en annan.
Jag fick ett mail från Megabus(ett billigt bussbolag) idag, där det stod såhär:
På frågan längst upp svarar jag: Nej.
På meningen under så svarar jag: Varför skulle jag vilja ta bussen till DC när jag måste först ta Metron in till DC för att ens kunna åka med Megabus?
Så det tyckte jag var lite kul, men det kanske du inte tycker. Men som au pair har man lärt sig att uppskatta de små sakerna ;)

8 1/2 vecka kvar!

Jaha, då var det torsdag. Om exakt 9 veckor så är jag inte i Vienna, VA längre, utan i San Francisco, CA istället. Det skall bli så skönt att komma iväg och bara resa och göra roliga saker i en månads tid innan man åker hem till Sverige.

Vet inte om jag har nämnt detta innan, men jag skall resa med Lisa som jag träffade på au pair-skolan i New York. Det som var bra var ju också att hon också hade en familj i Vienna. Iallafall inför vår resemånad, så har vi bokat allting. Det var en detalj bara att vi har bokat en busstur på 3 dagar. När bokade den så försökte vi läsa om det stod någonstans om man måste var 21+ för att kunna boka. Men det behövde man inte. Men så fick jag för mig igår att skriva till supporten för att verkligen kolla upp hur gammal man måste vara för att boka den här bussturen. Hon sa då att en av oss måste vara 21+. Skit också! tänkte jag, eftersom varken jag eller Lisa är 21 under den tiden som vi hade tänkt åka på bussturen. Jaha, då var det ju bara att meddela Lisa detta och sen försöka hitta ett annat bussbolag som har typ samma tur men man kan vara under 21 för att boka. Jag hittade ett annat bolag. Så då skrev jag till supporten igen för att meddela att jag ville avboka turen som vi hade bokat och om jag skulle få pengarna tillbaka. Nej, inga pengar tillbaka. Då frågade jag henne vad jag skulle göra, jag har ju bokat den här turen och ingenstans stod det att jag var tvungen att vara 21+ för att boka denna turen. Då bad hon efter lite mer information från mig och sa sedan att jag inte allt behövde vara 21+, utan 18+. (Jippi!!) Det enda jag inte fick göra där sen är ju att gå in på kasinona och spela, men det gör absolut ingenting, det hade jag redan räknat med. Så vi behöver inte avboka den och känna att vi slösade pengar på en busstur som vi sedan inte kan åka på, vilket gjorde mig väldigt glad! :D

Ibland lönar det sig att fråga två gånger, särskilt på supporter för ibland säger en person ett svar och en annan ett annat svar. Vilka problem man kan ha när man är i USA och är under 21...

Test, test...

Follow my blog with Bloglovin

9 veckor

Imorgon (måndag) har jag 9 veckor kvar att jobba.
Pojkarna har ju börjat förstå att jag snart skall åka hem. Charlie, den yngsta, vill verkligen inte att jag skall åka hem. Många av hans kommentarer låter så här: "Johanna, efter du har varit ute och rest, kan inte du komma tillbaka och vara vår au pair igen då?", "Johanna, kan inte din bror vara vår au pair, så när du är klar med det du skall göra så kan du väl bli vår au pair igen? Fast då är jag 15 och då behöver vi nog ingen au pair längre.", "Johanna, måste du åka?", "Varför åker du iväg så tidigt? Alla våra andra au pairer kom typ i mars och sen åkt hem i mars. Men du kom ju i maj och åker hem i mars!" (Jag kom i mars). Ja, så fortsätter det. Visst är det jobbigt, för de är verkligen hur gulliga som helst, för det mesta, så det kommer ju bli väldigt jobbigt att lämna dem! Jag förstår att det måste vara jobbigt för dem också att varje år få en ny au pair och sen fästa sig vid dem och sen åker dem hem så att sen får de en ny au pair. Samma procedur varje år... 

Modern teknik

Jag är fortfarande på min sista tionde jobbvecka! Hade lunch med Lisa idag som kom hit samtidigt som jag och som jag också skall resa med när mitt arbete här är klart. Vi pratade om att allt har gått så sjukt fort och att vi inte kan fatta att det är mindre än tio veckor kvar tills vi skall ut och resa i en månad! Jag är nästan lite avundsjuk på mig själv att jag skall åka på denna fantastiska resa!!
 
Innan jag åker hem så planerar jag att köpa ett macro objektiv, men jag vet inte riktigt vad jag skal köpa för något. Just nu är jag lite inne på ett Tamron objektiv, men jag vet inte... Men jag var inne i en butik här i Vienna och testade ett Canon och ett Tamron.
En bild jag tog inne i butiken med Tamron:
Ja, det är en tygblomma. Men enligt en försäljare där så hade de köpt in den endast för att folk som planerar att köpa macroobjektiv, så de har något att testafotografera på. Vilket jag tyckte va lite kul, men praktiskt. Men det tycker kanske inte du.
 
Från en modern teknik till en annan. När jag anlände till familjen så fick jag en väldigt modern *host host* mobil. Den var ganska kul för man kunde vika upp den på två olika sätt, så att den blev lång "vanlig" mobil som man kan prata i eller så vek man den så att man fick det som ett mini tangentbord vilket var praktiskt när man skulle lägga till nya kontakter. Det hade också varit praktiskt om man ville smsa, vilket jag inte kunde göra... Men men, jag överlevde utan sms. VAAA?!?!? Tänker ni. Hon som hellre smsade än ringde folk!. Ja, så kan det vara ibland, men detta året var väl att jag skulle förändras lite eller mycket... inte vet jag. Men sen nu runt nyår så fick jag mitt första sms!! Jag blev väldigt exhalterad(?)/excited. Men det visade sig att det var från Verizon (telefonbolaget) som sa att jag kunde få en mobiluppgradering. Och som ett mail på emailen (eftersom man får knappt brev från posten längre, förutom räkningar) så några dagar senare betedde den sig konstigt och jag kunde inte alltid höra den som ringde mig och jag hörde ingen signal när jag ringde folk. Så då bytte vi ut den. Ja, det blev ju från omodern till.... omodern...
 
Fast ja, jag har ju kunnat smsa här också. Jag har ju en så kallad iPod touch, eller iTouch om man nu vill kalla den för det. Den är nästan som en iPhone, det ända är att man egentligen inte kan ringa från den eller skicka sms och man måste ha wifi för att kunna komma ut på internet. Men så finns det ju lite app:ar (kort för applikationer) som man kan ladda ner så att man kan ringa och skicka sms, vilket jag då har gjort. Så här i USA har jag haft två olika nummer, ett som man bara kan ringa till (mobilen) och ett som man från början bara kunde smsa ifrån men som jag nu kan ringa från också (iTouchen). Men sen eftersom jag har en iTouch så betyder det att jag kan skicka sms gratis till alla andra som har iMessage på sin iPhone eller iTouch vilket har varit bra om man vill smsa folk hemma i Sverige, och i USA. Men sen har jag ju min svenska mobil också med mitt svenska nummer som allt folk i Sverige har kunnat ringa och smsa till. Fast när någon har ringt och jag inte vill prata med den personen eller inte vet vem det är så har jag inte brytt mig om att svara eftersom det kostar skjortan av mig då, likadant med sms. Så om man räknar ihop alla nummer som jag har just nu så är det 3 telefonnummer och en mailadress som man kan smsa. Här är iallafall en bild på alla mina telefoner + iTouch.
Det är ju dem mest modernaste prylarna jag har. Min värd-pappa sa när han kom hem med den "nya" mobilen, "Ja, den här är ju bättre eftersom den har stora knappar så att man ser var man trycker" Hahaha, han är så rolig ibland!
 

Nedräkning

Under hela mitt år har jag mer eller mindre uppdaterat en kort status på min facebook sida om hur länge jag har varit här. T.ex. när jag hade varit här i 8 månader så skrev jag helt enkelt att jag hade varit här i 8 månader o.s.v. Men tror jag att jag skall börja med en nedräkning istället... kanske, iallafall så informerar jag er som läser det här att imorgon, måndagen den 7 januari 2013 så börjar jag en ny arbetsvecka och har då bara 10 veckor kvar att jobba innan jag åker iväg på min resemånad. :D

GOTT NYTT ÅR!!

Jaha, då var det nytt år. 2013, låter ju lite udda i mina öron. Det är även svårt att säga på engelska med alla "th"-ljud. Så istället säger vi att det är "året efter 2012".
 
Men vad har jag hittat på nu sen jag la upp ett "riktigt" blogginlägg senast? Jaaa du...
Vi får börja med Lucia:
Jag var på Ikea i början av december för att kolla på ett Luciatåg där två av mina kompisar deltog i. De var väldigt fina och väldigt duktiga, de bjöd även på Ikeachoklad ;)
När man är på Ikea får man ju passa på att köpa lite svenska saker också som tillhör julen, jag köpte julmust och Glögg. Jag bjöd på glögg hemma hos min familj och min v-mamma tyckte om det och sa att det smakade som något annat som de brukar dricka (jag kommer inte ihåg vad det hette dock).
 
Sen en dag fick jag, Elena och Matilda för oss att åka in till DC och kolla på de fina julgranarna. Det fanns en som stod på gräsmattan utanför Vita husets staket. de var väldigt fin och runt omkring den så fanns det små julgranar som skulle representera varje stat och område som tillhör USA.
Om ni nu skulle sitta där och läsa min blogg och kolla på den fina bilden på oss och sen kolla på julgranen och kanske tänka: "OJ, vilken perfekt gran de har hittat. Inga grenar som sticker ut på sidorna eller något!" Men då får ni nog tänka om, för den är inte så perfekt som man kan tro att det skall vara.
Ni ser också att runt omkring granen på marken så går det något som ser ut som en bro eller något. Det var en tågräls som gick runt julgranen, jag tror rättare sagt att där var minst tre tågrälsar med tre eller fler tåg som gick runt, runt, runt. Där gick en man runt som delade ut pennies (1 centare) till besökarna som stod och kollade på granen och sa: "Om ni kastar den här pennien när tåget kör förbi och den landar i tågets vagn så går er önskan till uppfyllelse." (Till historien får jag kanske tillägga att vi stod på en sida av ett staket som gick runt hela granen och tåget körde på andra sidan staketet) Och vidskepliga (kollade upp vad ordet hette på svenska) som vi var så tog vi varsin penny och önskade något och kastade den i vagnen, alla tre träffade vagnen så förhoppningsvis går våra önskningar i uppfyllelse.
Men sen gick vi vidare och kollade på julgranen som stod utanför The Capitol, den var också väldigt fin men den var heller inte perfekt. Så det finns någon inte så många "perfekta" julgranar, jag har sett plastgranar här som heller inte ens är perfekta ;)
 
Sen till slut kom jul! Julafton firas ju inte riktigt här, utan här firar man mer på juldagsmorgon. Men på julafton så åt vi en julmiddag med skinka, kalkon, sötpotatisgratäng (typ), bröd, sparris m.m. Det var väldigt gott och till efterrätt hade vi en chokladkaka med vaniljglass. Sen tog vi det mest lugnt, fast pojkarna var galna typ hela dagen, eftersom det är ju jul dagen efter!! Så de sprang runt och var mer galna än vanligt. Men till slut så fick vi dem i säng och vi kunde plocka fram alla presenter som vi hade gömt i mitt rum. Det var huuur mycket julklappar som helst!! Och nästan allt var till pojkarna bara visade sig. Så sen på juldagsmorgon så kom Charlie först in till mig runt klockan 6 på morgonen!!! "Johanna, kan jag få komma in till dig" (naaw!!) "Självklart får du det" sa jag halvslumrande. Så han kom in och pratade om hur många presenter det var där ute och vad han trodde han skulle få. Jag bara mumlade till svar och försökte säga till honom att sova en stund till, men vilket barn vill göra det när han vet att han skall få en massa julklappar om bara någon timme. Men han la sig i min säng och låg ner i typ 5 min (sammanlagt var han in mitt rum i nästan 30 min), sen ville han inte sova så han gick ut och gick upp till sitt rum för att se om Sam var vaken. Jag somnade om och vaknade sen av att de öppnade dörren och sa "JOHANNA! DET ÄR JUL!!" Så då fick jag ju gå upp och gå ut till tv-rummet och öppna presenter. Jag fick först min julstrumpa som var full av godis och två skraplotter och en liten present som visade sig vara Vita husets årliga julgransdekoration, så jag fick 2012:s. Pojkarna slet upp sina julklappar, jag öppnade mina julklappar och satt och kollade på pojkarna när de öppnade (läs: slet) upp sina julklappar. Sen efter en halvtimme, 3 kvart så var alla julklappar öppnade. "Jaha" Tänker du "Vad fick du mer i julklapp då?" Jo, du, det skall jag tala om för dig. Jag fick en ros Flanellpjamas med pingviner på, en halsduk i olika färger, ett rosa linne med paljetter på, en tunn rosa tröja, örhängen, godis, dofttvål, skraplotter, julgransdekoration och pengar av min v-familj, godis från mamma, Jacob och Thomas och Victoria secret's parfymer av Lisa. Det var alla presenter som jag öppnade här, sen fick jag lite mer från folk där hemma i Sverige. Till frukost/brunch hade vi lite frukt, bacon, bröd, skinka, kalkon och kakor som vi kunde gå och äta och ta av lite när vi ville. Senare på kvällen så åt vi Turducken vilket då är en kyckling(chickEN) som är instoppad i en anka(DUCK) som är instoppad i en kalkon (TURKey), det var väldigt annorlunda men gott var det. Till det hade vi potatismos, gravy och lite grönsaker. Sen spelade vi ett spel som jag hade köpt till mina v-föräldrar. Det hette "5 seconds" och gick ut på att man skulle nämna 3 saker, som stod på ett kort, på 5 sekunder. Det var väldigt kul, men jag tyckte det var lite svårt för först måste jag ju först tänka ut vad det var för saker som jag skulle säga, t.ex. fish, sen skulle jag ju säga så snabbt jag kan 3 fiskar på engelska! Det hade ju varit lättare på svenska, men att komma på 3 olika fiskar på 5 sekunder på engelska är inte det lättaste. Men det var kul! Den här julen var väldigt bra. Jag hade inte direkt några förväntningar om hur det skulle bli eller vad jag skulle få, så det kunde ju bara bli bra. (Tyvärr har jag inga bilder från jul).
 
Sen blev det helt plötsligt Nyårshelgen och jag och några till åkte upp till New York. Där hade vi hyrt en lägenhet i södra delen av Harlem, ca 15 min gångavstånd till Central Park. Ja, vi hade det bra och vi såg mycket, både saker som jag hade sett och inte hade sett sen innan vilket jag tyckte var kul (eftersom det var ändå min fjärde gång i New York) Jag orkar inte skriva så jättemycket mer nu så det får bli några bilder och lite text till bilderna.
Vi var på M&M butiken. Jag gjorde något sånt här Mood test för att se vilken färg jag var. Tydligen var jag grön vilket betyder att folk kan se att jag har bra smak när de kollar på min tröja, mina skor och min påse med jordnöts M&M:s. Jag vet inte riktigt hur mycket det där stämmer eftersom jag inte hade någon påse med jordnöts M&M:s i min hand eftersom jag inte är jätteförtjust i M&M, men men, de hade kanske inte kalibrerat maskinen på länge ;)
Jag försökte ta en fin bild på kyrkan/klockan/eller vad det är, men så körde en buss förbi. Men bilden blev ju bra ändå.
Vi var uppe i Empire State building mitt i natten. Jag tror det var runt midnatt som vi var där, fast dagen innan nyårsafton. Det var kallt och jag frös knogarna av mig... Men utsikten var ju bara såå fin.
På Nyårsaftonskväll så åkte vi till Ground Zero och kollade på minnesplatsen där. Det var väldigt fint och man kunde knappt se att det hade tagit skada av stormen Sandy som hade förstört lite saker där nästan 2 månader tidigare.
Sen var det dags för nyårsafton och vi kollade på lite rakter på långt avstånd.
 
På nyårsdagen var det dags att bege sig hemåt för att sen börja jobba igen på onsdagen. Vilket då leder mig fram till idag(lördag) då jag jobbade kväll eftersom mina v-föräldrar gick på dejt. Vi hade väldigt kul och Charlie fick för sig att "sminka" mig. Vilket blev sådär bra, men tro inte att han försökte göra det bra. Han försökte verkligen göra det inte bra. Men men, vad gör man inte för sina underbara v-barn :D
"Hi I am Johanna" står det i pannan.
Sen fick ju jag sminka honom, och han ville se brun ut.
Han ser ut som om att han antingen är smutsig i ansiktet eller att han är någon som kommer ifrån Florida (kom vi fram till). Han ville dock se ännu mörkare ut men det tyckte jag inte att han skulle göra. Sen satte vi oss i soffan och kollade på den sista halvtimmen av Bolt. Jag har inte sett den filmen innan så därför var det lite tradigt att jag bara såg sista halvtimmen, jag hade gärna sett den från början. Men men, man kan inte få allt. Sen kom föräldrarna hem och min v-pappa sa till Charlie att han såg ut som en tjej xD

RSS 2.0