Måndag

Idag är en kort dag för Charlie i skolan, han kom hem vid kvart över ett. Så när han kom hem så satt vi och kollade på alla prylar som han fick på Science mässan som var i helgen i D.C. Det var kul, massa prylar från NASA och "reklam" på att man skall börja på olika universitet, bland annat St Cloud state university, där de bland annat har utbildning inom "Biological Science" (hmmm.... man kanske skall plugga här istället?). Sen var det dags att göra läxorna och då hade Sam också kommit hem. Vi gjorde läxorna i typ 30 min. För sen var det dags för Sams syklass, så jag fick skicka över Charlie till grannen på en Playdate, så att han sen kan komma iväg på sin Lacrosseträning. Så nu sitter jag här på Starbucks och väntar på att Sam skall bli klar, det är nästan 1 timme kvar. Men men, det är  lugnt. Finns ju gratis WiFi på Starbucks ;)

New York, New York

Är nu hemma efter en väldigt kul helg i New York City med Lisa! Denna resa började klockan fem på morgonen, då vi skulle stiga upp och sånt för att sedan ta taxi till metron som i sin tur skulle ta oss till busstationen där en buss i sin tur skulle ta oss till New York City. Bussturen tog nästan 4 1/2 timme, det var väldigt skönt att åka buss för då var det bara att lasta på väskan och sen sätta sig på ett säte för att sova ;) inget säkerhetskontrollkaos som man får vara med om när man flyger. Så nu var det bara hoppa på buss, sova, hoppa av buss och sedan gå i typ 15 min till hotellet, väldigt smidigt! Hotellet var ju väldigt lyxigt till utsidan, men just rummen på andra våningen (där vi bodde) var ju inte världens fräschaste. Det kändes som att vi hade åkt ner till källarvåningen istället för att ha åkt upp en våning. Men men, vi skulle ju bara sova där och vi blev inte bitna av några Bed bugs, så vi överlevde.
Vad gjorde vi då? Tja, på fredagkvällen kollade vi på en Baseballmatch, New York Yankees vs Detroit Tigers. Det var kul när de hände något (vilket inte var så ofta), så istället så kollade vi in baseballspelarna ;) Vi gick hem tidigare också, eftersom matchen började klockan 7.00 pm (19.00) och den kan hålla på i minst 3 timmar(!!), vi var ganska trötta efter resan och det började bli ganska kallt sådär halv tio på kvällen. Men vi tog reda på att The Yankees vann.
På lördagen gick vi runt lite överallt, vi var bland annat i Central Park och strosade rundor, var utanför zoo:et eftersom vi inte kände för att betala för det idag. Vi var även i en Apple butik precis bredvid Central Park. Vi tog tunnelbanan till en affär som heter Sockerbit och köpte lite svenskt lösgodis, pärlsocker och vaniljsocker. På kvällen gick vi runt lite på Times Square, det kändes absolut inte som kväll där eftersom alla skyltar lös överallt, så det kändes nästan precis som det var dag. Vi gick iallafall på en bio där, Think like a man. Det var väldigt rolig!!
På söndagen så gick vi runt och shoppade lite sånt som vi inte hade gjort på lördagen eller fredagen. Så jag köpte ett objekt till min kamera och Lisa köpte en Michael Kors-väska. Så pengar blev vi av med, nästan lite för mycket, men vad skall man göra när man vill ha något? :P Sen var det dags att åka hem. Samma rutin som sist, hoppa på bussen, sova, hoppa av bussen. Mycket smidigt!

Regn, regn och åter regn

Här har det regnat praktiskt taget hela helgen! Det började lite i fredags, sen slutade det och var väldigt fint på lördagen men började igen på kvällen. Regn hela söndagen och idag har det också regnat HELA dagen!! Väldigt tradigt!! Särskilt när man har gått från att först ha ganska svalt, till jättevarmt (ca 30 grader) i en vecka till regn i nästan 3 dagar. Men som tur är så blev man lite gladare idag. För idag kom mina träningsskor som jag köpte i torsdags! Mycket fina och rosa Nike skor :)
Så nu får man börja ut och träna, bara det inte forsätter att regna....!

Apelsinjucie

Igår (fredag) efter skolan så var vi lediga från läxläsandet, istället fick vi göra lite andra sysslor. Vi började med att plocka undan i pojkarna rum och städa lite i deras badrum. Det gick väldigt bra. Efter det så gjorde jag och Charlie apelsinjucie, Claire hade köpt hem en massa apelsiner så då passade vi på att göra lite jucie av några av dem.
Förberedelser: Plocka fram juciepressen och skära apelsinerna i halvor
Mästerkocken Charlie
Till slut fick vi jucie i juciepressen :D
Och såklart måste man diska efter sig

Cherry Blossom parade 14/4

Just nu i Washington D.C. så pågår något som heter Cherry Blossom festival. Det är en festival som pågår i 5 veckor och de har den här festivalen för att de fick 3000 körsbärsträd av Japan och det symboliserar vänskapen mellan människorna i Japan och i USA. Just i år så var det 100 år sedan som de fick de här träden. Så det händer en massa olika saker i DC (och i resten av USA) detta året. Idag var det då en parad med en massa olika sponsorer och annat folk som hade kommit för att vara med i den här paraden. Här kommer lite bilder från dagen:
Vi började dagen med at få en 1 miljons sedel
Det är inte bara jag som inte tycker om clowner
Yalda poserar framför (bakom) en av många festivalballonger
Paraden började med lite poliseskort
Första paradvagnen
Följt av asiatiska damer i geshiadräkter
National Cherry Blossom All-star Marching Band
Cherry Blossom-flickor
Hon i rött är någon "känd/speciell" person
Alla dessa clowner...
Gamla bilar med riktigt gamla biltutor
Någon som har spelat in något för Disney
Stiliga män i uniform :)
Miss Piggy fick också vara med på ett hörn
Washington nationals maskot och Presidenterna som även var på baseball matchen jag var på.
Enhjulingar
och en trehjuling?
Medieval times
Vi fick varsin krona
Snoopy with friends
Miss Rodeo Virginia (till höger)
Girls scouts, 100th anniversary
Ett japanskt utbytesuniversitet av något slag...
Scooby-doo
Science, studenter som hade byggt en spindelrobotbil...
En flygande nyckelpigerobot (i mitten av bilden ovanför publiken)
Cherry Blossom Princesses
Cherry Blossom Queens
Det var sista bilden som får avsluta detta inlägget. Jag kan ju tillägga att vädret var väldigt skönt också! Runt 25 grader varmt! :D Ha det bra! För det har jag!

Födelsedag

Idag fyllde Lisa 20 år! Grattis till henne! :D Det firade vi med att jag först köpte lite "frukost"fika på Starbucks och körde till henne. Sen bakade vi lite kladdkaka och några jättegoda zucchinimuffins! Muffinsen var jättegoda! Skall få receptet sen, så jag kan göra dem själv någongång :)
Annars hände det inte så mycket idag. Var på Sams löpträning. Kallt var det att bara sitta stilla. Fundera först att vara med men sen kom jag på att 1. Jag hade inte världens bästa kläder och 2. Jag springer inte, bara om jag måste.

Första skoldagen

Idag var det första skoldagen efter Spring break! Ingen av pojkarna ville till skolan, men tyvärr för dem så är dem tvungna. För att dagen skulle gå lite fortare för mig så stack jag och Lisa till IKEA :D Lite svenskt måste man ju besöka när man är så långt hemifrån.
Självklart måste man ju ta bilder på de svenska orden som finns lite överallt i butiken! :D Vi hade bestämt att vi skulle äta där också. Då tänker ni säkert: "Ja, då blir det köttbullar med potatis och brunsås". Men nej, det blev typ chicken nuggets med pommes. För det var inte potatis, det var potatismos och så ville vi inte vara så traditionella ;) och till dricka så köpte jag en kolsyrad äppeldryck, det är nog det närmsta cider som jag kommer att komma det här året!!
Sen var vi tvungna att åka hem eftersom sen var det dags för jobb igen. Men senare på kvällen träffades vi igen fast nu på Starbucks. Jag tog den underbart goda Tazo Chai Tea Latte! Och Lisa tog någon ny dricka som inte var så god :P

Påskhelgen

På påskafton (lördag) så spenderade jag hela dagen i Washington D.C. med familjen Malmström. Mimmi som är en barndomskompis är också au pair, men i North Carolina. Men nu var hela hennes familj på besök och just denna helgen var de i D.C. så då passade jag på att vara med dem. Det började med att jag skulle träffa dem vid Capitolium, men när jag kom dit så hittade jag inte dem och det gick inte att ringa till Mimmis telefon heller. Nähe, tänkte jag, detta började ju bra. Gick då tillbaka mot tunnelbanan där jag kom ifrån för att se om man hittade Starbucks eller något annat liknande som har gratis WiFi, så jag kunde få kontakt med dem på något sätt. Så till slut fick jag kontakt och vi träffades. Vi började med att gå in i Capitoliums museum för att se vad som fanns där. När alla hade sett det och var nöjda så gick vi och åt och kollade in Space and air muséet, det  var väldigt coolt. Där fanns allt från planeter till hur en rymddräkt var uppbyggd till Amelia Earhart (googla henne vettja). Så där försvann några timmar. Sen var det nästan dags att äta kvällsmat. Vi åt på en väldigt mysig Resturang/Pub i George town, där kändes det inte som om vi var i USA, där kändes det mer som London. Sen gick vi till en annan Pub för att bara ha något att dricka och för att kunna höra vad de andra säger när man pratar med dem. Hela dagen var jättetrevlig och rolig! Alltid kul att träffa folk som man har känt i hela sitt liv, särskilt om man är på en helt annan kontinent.
På påskdagen (söndag) så fick jag en Easterbasket som innehöll godis av olika sorter bl.a. en Lindt-kanin och så fick jag ett presentkort på The cheesecake factory :D Väldigt snälla påskharar de har här i USA.
Våra Easter cupcakes, har dock inte smakat dem än, men de ser väldigt goda ut! :)
Sen begav jag och Lisa oss till Washington D.C. (mycket D.C. denna helg) för att ha lite picknick och leka lite turister.
Till picknicken hade vi jordgubbar och lite annan god fika :D
Lisa
Och om vi nu skulle leka turister var vi ju tvungna att ta lite turisterbilder
Var var och shoppade lite också. Vi gick in till H&M och var jag där i mina egna tankar med väldigt hög butiksmusik i bakgrunden och tänkte: "Tänk om de skulle börja spela Eric Saade. Men nej, han är väl inte känd här." Sen helt plötsligt, en liten stund senare så sa Lisa: "Du, är inte det Eric Saade som de spelar?". Tro det eller ej, de spelade Eric Saade på H&M i Washington D.C. Lite coolt tyckte vi.
Senare på kvällen åkte vi hem till Lisa för att umgås lite till. Vi bestämde oss för att styla varandras hår lite fint, bara lite sådär. Det blev väldigt lockigt, nästan lite för lockigt för mig tyckte jag men vande mig efter ett tag. Dan sa sen när jag kom hem, du ser ju nästan ut som Guldlock. Haha, det var lite kul. Dagen efter så hade lockade gått ur lite och jag borstade igenom håret och då blev det lite bättre för min smak:
Så detta var min påskhelg. Jag kan sammanfatta den med ett ord: Utmärkt! Hoppas alla andra också har haft en bra påsk. För som sagt det har jag haft.

Äventyr!!

I fredags så fyllde Dan 50 år. Det firades med att först var det lite lyxfrukost hemma och presentöppnande. Efter det var det dags att hoppa in i bilen för sen var det dags för överraskningen. Charlie ville först inte att vi skulle berätta vad det var vi skulle göra. Men efter lite övertalning så fick han berätta att vi skulle till Terrapin adventures som är ett ställe där de har lite olika sorts "äventyr". Bland annat har dem kayaking, hiking, geocaching, horse-back-riding och wine tasting. Men det vi gjorde var en hinderbana, klättervägg, en jättestor gunga och zip-lining. Det var jättekul! Saken gjorde det ju bara bättre att det var väldigt söta killar som jobbade där också :D Omplåstrad fick man ju också bli av dem ;)
Allihopa innan vi begav oss ut på äventyr
The leap of faith
The giant swing
Klätterväggen(stolpen?), lite läskigt var där. Klängde mig fast där och ville varken gå ner eller upp
Jag och Sam på klätterväggen
Charlie klättrade på repväggen(?)
Jag klättrade på repstegen. De sista stegen var jobbigast för då var jag så trött i både armar och ben
Men har man klättrat upp så måste man ju komma ner, jag valde att ta mig ner genom den här!
och här kommer jag i det så kallade maskhålet.
Dagen avslutades sedan med zip-lining.
Hela dagen var jättekul! Alla var väldigt nöjda med dagen, så detta kommer vi säkert att göra igen! Charlie ville ha detta på sin födelsedag också. Vi får väl se ;D

Minigolf

För att få dagarna att gå lite, så får man ju göra några miniutflykter. Så idag var det minigolf. Det var kul och vädret kunde inte bli bättre! Dan jobbade hemifrån det så var han som tog oss till minigolfen.

Här har vi Dan som skall slå...
sen var det Charlies tur...
sen var det Sams tur...
och till sist var det jag.
Jag trodde att jag skulle komma sist, för i början gick det inte så bra. Men resultatet blev: 1:a = Dan, 2:a = Jag, 3:a = Charlie och 4:a = Sam.

Äggfärgning

Idag har jag varit helt själv med pojkarna hela dagen! :O Nejdå, det gick bra. Morgnen var lite seg, ingen av oss gjorde så jättemycket (det är jobbigt att ha lov!). Men efter lunch begav vi oss till affären för att köpa ägg och äggfärgningskit. Så när vi kom hem var det bara att börja färga, eller nej förresten. Vi var ju tvungna att koka äggen först och få färgpastillerna att lösa upp sig i vatten eller vinäger. När det väl var klart så var det bara att färga på!
Några av våra fina färger
Sam och Charlie håller på att färga ägg
Sam försöker sig på "Tie dying"
Ägg som håller på att tie dyas ;)
Charlie lekte lite med färgerna och fick fram den här blandningen
Några av våra mycket fina ägg!
Sam och Charlie

Nationals vs Red Sox

Basebollmatch idag! Vi åkte in till DC för att kolla på Washington Nationals vs Boston Red Sox. Väldigt kul, fast det hände egentligen inte så jättemycket. Charlies favoritlag är Red Sox och om de förlorar så blir han väldigt ledsen. Det märkte man, för efter Red Soxs ledning så gick Nationals om med ett poäng, han blev då väldigt ledsen och Sam gjorde det ju inte bättre genom att reta honom. Men som tur var vann Red Sox med 8-7 :D
Lite bilder från dagen:
Baseballplanen/arenan
Charlie, jag och Sam
"No baseball without peanuts" och mitt foamfinger!
Lite underhållning: President race
Jag, Charlie och Sam efter matchen
Min nya fina Washington nationals keps :)

SPRING BREAK

Nu är det Spring break för mina pojkar. Det firar vi med att först åka till tandläkaren för att få tänderna putsade, de åkte inte jag ;) Sen så åkte vi till Tysons corner för att kolla på bio. Det blev The hunger games! En riktigt bra film, vet inte riktigt vad genren kallas men det är typ romantiskdrama, mest drama/action. Den var i alla fall väldigt bra. Sam (den äldsta) hade läst böckerna och detta var första boken. Och tydligen är böckerna mycket mer hemska än vad filmen är. Enligt ryktena så skall den bli nya Twilight, i popularitet alltså.
Nej, det var väll allt för idag. Imorgon skall jag försöka ta lite bilder på morgondagens aktivitet ;D Men ha det bra så länge!

lördag 31 mars

Idag har jag knappt varit hemma. Dagen började med att åka till banken för att öppna ett bankkonto så att jag kan få min lön på ett konto istället för direkt i handen. När vi vara klara där åkte jag direkt till Lisa för att hämta henne, för idag blev det en shoppingdag! Vi började med att åka till Walmart i Fairfax, ligger ca 25 min ifrån mig. Där blev det inhandlat en hårfön eftersom min inte funkar så bra här. Så nu hoppas jag på att det inte tar tre gånger så lång tid för mig att torka håret som det gjorde med min egen!
När vi var klara där åkte vi till Tysons corner. Den här gången tog det inte 45 min att hitta dit, istället tog det ungefär 30 min, eftersom vi var tvungna att åka från Fairfax så fick vi ju räkna in den restiden också. Vi började med att gå till Victoria's secret, eftersom den här gången hade vi tid att prova (vi hade ju en hel dag på oss), så då köpte jag en bh med matchande trosor (bilden nedan) och om man köpte saker för en viss summa så fick man ett paraply på köpet, så det fick jag ju göra ;)
Vi gick sedan runt och kollade i en massa affärer men jag köpte inget, hade inte riktigt ork. Testade lite kläder men de var lite i det kortaste laget även om en röd klänning var väldigt fin! Kanske köper den någon annan dag, får se ;)
Sen åkte vi till The cheesecake factory och åt kvällsmat! Jag beställde en väldigt god pasta med massa olika grönsaker. Mycket gott! Och till efterrätt, en White chocolate raspberry truffle cheesecake. Även denna underbart god! Så hit kommer jag att åka fler gånger! :D Jag orkade inte äta upp hela så jag tog med resterna hem :D Och eftersom jag glömde min kamera hemma så fick jag ta en bild på påsen som jag fick med mig hem, när jag kom hem som bevis att jag har varit där.
Efter maten var vi båda ganska trötta så det blev att vi åkte hem. Jag körde Lisa hem till mig först för att visa var jag bor och presentera henne för min familj och visa hur jag bor. Sen var det tänkt att jag skulle köra hem henne och bli presenterad för hennes familj, men det såg ut som om de sov så vi sa båda att det var nog inte en så bra idé ikväll. Jag blev istället ditbjuden imorgon då de skall ha lite avskedskalas för hennes familjs gamla au pair. Så det skall bli kul!
Detta var allt för denna dagen. Ha det bra! För det har jag! :D Bye

RSS 2.0