Torsdag...

Den här veckan har gått segt!!! Igår så var inte mina värdföräldrar hemma, de skulle komma hem sent eftersom det var deras anniversary...hmmm... vad heter det på svenska? Kommer inte på det. Ni vet de gifte sig för x antal år sedan så de firade det igår. Vilket betydde för mig att jag skulle vara hemma med pojkarna helt själv fråns det att de kom hem från skolan tills föräldrarna kom hem!! Vilket också betydde att jag skulle se till att de kom i säng. Som tur var så gick det bra. Men det kändes som att det var torsdag igår. Jag ville bara att veckan skulle ta slut, men nix det var en torsdag till denna veckan eller ja, det var ju onsdag igår och inte torsdag...Nu blir jag bara förvirrad av det jag skriver så det är nog bäst att jag slutar att skriva för idag. God natt!

Cykling in till DC

Igår (lördag), så hade vi bestämt att vi skulle cykla in till Washington, DC. Från där jag bor och in till The mall, där alla sevärdheter och museum ligger, är det nästan 30 km om man cyklar på cykelbana, och det som är bra är att det är en cykelbana som går hela vägen in till DC! Toppen, tyckte ju vi!
 
Vi startade klockan 9.15 på morgonen, det var jag, Helena och Madde som började, längre fram på cykelbanan skulle vi möta upp två andra tjejer från Tyskland, Elena och Melanie. Allt gick jättebra, tills Elenas kedja hoppade av efter att vi hade cyklat i mer i en timme. Vi fixade det och fortsatte. typ 20 min senare hoppade kedjan av igen! Visst en kedja går ju att sätta fast igen så det gjorde vi, men när hon skulle sätta sig på cykeln och cykla iväg så märkte hon att hon inte hade någon luft alls i framhjulet. Vi försökte pumpa upp det med en cykelpump, men det bara pyste ut igen. Skit också! Men som tur var så var vi ganska nära en metrostation så Elena och Melanie tog Metron tillbaka till Vienna för att lämna cyklarna hemma för att sen ta metron in till DC och möta oss där.
Jag, Helena och Madde forsatte iallfall. Det var väldigt kul och ett väldigt bra väder! Vi hade sol, men inte för varmt och naturen var helt underbar som vi cyklade förbi. Ibland cyklade vi väldigt nära motorvägen, men då var det stora betong"väggar" som skiljde cykelbanan och motorvägen åt, så att vi inte skulle råka cykla ut på motorvägen, vilket inte skulle sluta så bra. Fast på ett ställe så var vi väldigt nära mototrvägen, men vi var väldigt nära centrum i DC då vilket kändes skönt! För vi kunde se bland annat The Washington monument.
 
När vi kom in till DC så hade vi nog cyklat i typ 2 1/2 timme, kanske tre (nu när jag tänker efter). Och där skulle vi då möta upp en massa andra au pairer, tyskor och svenskor/svensk. När nästan alla hade kommit så gick vi till Vita huset och tog lite bilder, ofräsch som man var efter att ha cyklat i några timmar.
 
Sen när alla hade kommit så gick vi och åt lunch och sen begav oss till The national Zoo där vi kollade på bland annat tomma burar (eftersom djuren vilade eftersom det var så varmt så såg vi inte dem), röd panda, elefant och lejon.
 
Sen var det dags att bege sig hemåt. Nej, vi cyklade inte hem. Vi tog metron med cyklarna. Det som var jobbigt med det var att det var bokfestival inne i DC den här helgen så det var väldigt mycket folk på metron, så då blir det ju bara bättre att vi kommer där med tre cyklar som också skall på. Men vi delade upp oss lite, vi var två cyklar i en vagn och en cykel i en annan. Jag och Madde var de som var i samma vagn med två cyklar och så var det en kille, Alexander, som hoppade in i samma vagn som oss.
Sen blev det mycket folk, men det var kul ändå för han som körde tåget sa till oss (på ett roligt sätt) att vi närmade oss nu en ny station och om man skulle av där så skulle man börja ta sig till utgången nu för man var ju ändå tvungen att göra det och att det var mycket folk som skulle av och på så vi fick se till att på- och avstigningen gick smidigt. En kvinna sa sen att hon, en äldre man och en äldre kvinna skulle av på stationen efter och att de hade en rullstol som också skulle med. Då hände något väldigt fantastiskt! Alla som stod vi exitdörrarna började att sammarbeta hur vi skulle göra för att flytta på våra cyklar och på alla andra så att de kunde komma ut snabbt och smidigt. Det gick väldigt bra och var väldigt kul! För verkligen alla hjälpte till! Och när vi hade fått ut dem så apploderade alla i vagnen att vi hade klarat det lätt och smidigt! :D Helt underbart var det. Sen började en man prata med oss och frågade var vi kom ifrån, Sverige sa vi. (Eller ja vi sa Sweden eftersom de pratade ju inte svenska ;).) och då sa en annan tjej (som var runt 17 år) att hon precis undrade var vår dialket var ifrån. Så vi började prata där med den tjejen och mannen om vad vi gjorde här, varför vi gjorde det, hur Sverige såg på USA, hur sjukvården var i Sverige och lite annat intressanta saker. Vi fick reda på att mannen hade jobbat i Amsterdam och Bryssel på amerikanska ambassaden. Han hade dock inte varit i Sverige men skulle gärna vilja åka dit eftersom det är så vackert där. Sen var vi äntligen framme på vår station och vi kunde gå av metron i lugn och ro eftersom det är ändstationen. Men den metroresan gjorde den dagen riktigt bra! Vi hade väldigt roligt!
 
Senare på kvällen så åkte vi till T.G.I Fridays och åt med nästan alla som var med oss i DC plus några andra som hade haft andra planer under dagen. Så det var väldigt roligt! Träffade även två nya tjejer, eller ja en var inte jätteny för hon hade varit här i 3 månader, men jag hade inte träffat henne innan och den andra tjejen var ny för hon kom i fredags och skall vara i min au pair-grupp!!
 
Men det var en helt perfekt dag att cykla till DC och träffa folk. Enligt väderrapporten var det 40% risk för åska, men jag fick bara en eller två vattendroppar på mig på hela dagen, annars hade vi sol! Så vi hade en riktigt bra dag! En dag som jag gärna skulle vilja göra om, fast vi kan strunta i att få punka på cyklen ;)

Köttbullar

Idag var jag på Ikea med Josefine, Clara och Johanna. Johanna bor i Fredericksburg så vi mötte henne på Ikea. Alltså jag ÄLSKAR att gå på Ikea! Det ser likadant ut som det gör hemma, alla sakerna har de här svenska orden och städerna som namn och ibland är det bara så kul att bara gå runt där och provsitta soffor och provligga sängar och kommentera hur dåliga syntetkuddarna är jämfört med fjäderkuddarna! Nej, Ikea tycker vi om. Idag var även första gången som jag åt köttbullar på Ikea, jag tror det även var andra eller tredje gången som jag åt köttbullar nu på 6 månader!!

Oj!! Jag har redan varit här i 6 månader!! Eller, på måndag är det 6 månader. Jaa, tiden har gått fort nu. Man börjar redan tänka på vad man vill göra när man kommer hem, t.ex. vad det första skall vara som man äter och vad man skall göra med sitt liv när man väl kommer hem, det ända jag vet är att jag är nöjd med ett år här och det första jag vill äta är en Kebabrulle med stark sås!
Så mamma!! När vi kör hem från flygplatsen så vill jag att vi kör en liten omväg på hemvägen. Så du kan vara beredd på det! ;)

Kallt...!!!

Nu börjar det bli kallare, det känner man. Idag har det inte varit luftfuktigt alls, så jag har kunnat andas!! (första gången på typ tre-fyra månader) Så det var väldigt skönt. Jag vet dock inte hur varmt det har varit men det har varit skönt-varmt, inte hett-varmt. Men ikväll runt sju, halv åtta så gick jag in och tog på mig en långärmad tröja (också första gången på tre-fyra månader) för det var 18 grader varmt ute.. hu, vad kallt!! Men i resten av veckan skall det vara mellan 25-28 grader på dagarna(=okej varmt) och 12-19 grader på kvällarna(= kallt!!)

Au pair liv

Visst att vara au pair innebär att man tar hand om någon annans barn, iallafall är det så i mitt fall. Mycket jobb är det, man måste se till att de sköter sig, att de gör sina läxor och att de inte kollar på för mycket tv. Ni vet allt sånt som man har hört sina föräldrar alltid klaga på när man själv var så liten; "Johanna, dags att göra läxorna", " Johanna, stäng av tv:n och gör dina läxor", "JOHANNA!!!!! Hör du vad jag säger!?", ja, ni vet vad jag menar... jag har förvandlats till min mamma... :S nej, inte riktigt, men nästan. ;D
 
Men att vara au pair är också att umgås med kompisar och kanske ut och shoppa lite då och då. Det är ju så billigt här, en klänning som kanske kostar 299 kronor hemma kostar runt 150 kronor här. Man kan ju inte stå emot när det är så bra priser, särskilt om man kanske kan hitta lite märkeskläder till ett bra pris.
Som den här Tommy Hilfiger hooden som jag köpte förra helgen. Hemma hade jag kanske betalt 900 kronor för den, men nu köpte jag den för 42 dollar = ca 280 kronor.
 
Jag pratade med mamma häromdan också, så sa hon åt mig att inte köpa så många klänningar. Jag sa att jag inte hade köpt så många klänningar, men sen räknade jag dem och då hade jag köpt sådär 10 klänningar... men det är väl inte så många, eller?

Första skoldagen

Idag var det första skoldagen för pojkarna! Gud, vad skönt att äntligen få vara ledig på dagarna. Träffade tre svenskor idag. En som har varit här i 2 månader, en annan i två veckor och en tredje i en vecka. Vad "gammal" jag är som har varit här i 5 och en halv månad!! Tiden har bara flugit iväg, iallafall den sista 1 1/2 månaden! Nu har man några milstolpar att se framemot. Om ett par månader kommer mamma, bror, kusinerna och moster på besök. Så då skall jag upp till New York under helgen och vara med dem. Sen kommer de ner till DC! Skall bli så kul. Efter det är det bara lite kvar tills jul. Sen är det bara tre månader kvar tills jag åker hem till Sverige!! :S :D :(

Sommarlovet är slut!


Jaha, då var sommarlovet slut. Skolan börjar på tisdag och jag tyckte att jag kunde kanske lägga ut ett blogginlägg nu såhär när sommaren är över.
Sommaren har varit väldigt bra. Jag har inte rest så mycket som jag ville göra men jag har gjort en massa annat. Här kommer en liten resumé med bilder och text vad jag har gjort:
 
Firat midsommar på ett svenskt-amerikanskt vis. Det var liksom inte vanlig svenskt midsommarmat, men kul var det! :)


Gjorde egna quick-pops, isglass, i massor!!
 
Vi var vid poolen mycket, särskilt tidigt på morgonen eftersom pojkarna hade simträning
 
Firade 4th of July på en parkeringsplats med Lisa och hennes familj.
 
Var i Miami med Lisa
Jag var även i North Carolina och hälsade på Mimmi som också är au pair, har dock inga bilder där ifrån.
När jag kom hem från NC, så hade det varit storm hemma och vi hade ingen ström. Stormen var på fredagen, och just den veckan efter stormen så var det värmerekord över hela landet. Eftersom vi inte hade någon ström så hade vi ingen AC, så på tisdagen gav min familj upp med att bo hemma och vi flyttade in på ett hotell, där jag fick mitt eget rum med TVÅ (typ) 160 cm:s sängar.
 
Var även i Washington DC med Lisa och hennes familj.
 
Har kommit på att jag kanske skall bli djurfotograf, fast bara på djur som är utomhus och jag själv är inomhus och tar foto, fångade i någon sorts bur (typ glas) eller om de är väldigt vana vid människor.



Jag och pojkarna har tvättat och städat min bil.
 
Vi har tie-dye:at kläder, de blev inte jättebra efter vi hade tvättat dem eftersom färgen försvann...
 
Vi har dekorerat doughnuts, vi fick inspiration från den här hemsidan: http://voodoodoughnut.com/about.php 


 

Vi har haft kul och tagit hoppbilder när vi hoppar från soffan ;D
 
Jag har varit med på ett 50-års firande med släkt, från min värdpappas sida som har stannat en hel helg, och vänner. Jag hjälpte till med maten första dagen, gjorde den fina tomat och mozzarella-salladen(?)
 
Jag har varit på Ikea och köpt hund, en gosig golden :D
 
Jag har tagit en weekendkurs där vi pratade lite om kulturchockar och serverade mat till hemlösa i en kyrka. En väldigt intressant och kul kurs. Detta var del A, i november skal jag på del B. Så det skall bli kul!
 
Har även varit på Six flags, ett nöjesfält! Väldigt roligt för de har jättemånga berg-o-dalbanor vilket jag älskar!! Men det slår inte Herseypark som vi var på i torsdags, där var jättejättemånga berg-o-dalbanor med många loopar och mycket fart! Och där fick vi även göra vår egen chokladkaka. Vi fick först välja vilken sorts choklad, ljus, mörk eller vit, jag valde vit. Sen vad vi ville ha för fyllning, jag valde semi-sweet chocolate chips(bitar) och hallon. Och om vi ville ha strössel på eller inte, jag valde inte. Vi fick också designa boxen.
 
Ja, det var en resumé vad jag har gjort i sommar. Jag har även träffat en hel del nya au pairer, allt från Australiensiskor till sydkorean till brasilianare till tyskor. Alla väldigt trevliga, snälla och galna! Men så skall det vara :D
 

RSS 2.0