Fredag 30 mars

Idag började jag dagen (nästan i alla fall) med att åka till en mataffär som heter Giant för att köpa lite ingredienser till att baka lite. Hade tänkt baka någon sorts bärmuffins och negerbullar, eftersom pappan tål inte gluten. Men det var inte världens lättaste att hitta. Jag gick runt i hela butiken minst 2 gånger, och det är ju inte den lilla butiken heller, för att hitta havregryn. Tror ni jag hittade det? Nej, och jag ville inte fråga heller eftersom jag visste inte riktigt om jag skulle fråga om Oat eller Oatmeal. Så då sket det sig att göra negerbullar. Istället blev det bara muffins och det hittade jag alla ingredienser till.
Efter det så gick jag till Starbucks, köpte en Tazo Chai tea latte och en gudomligt god banana chocolate chip coffee cake. Den var riktigt god och jag visste att den skulle vara riktigt god också eftersom jag köpte den igår också när jag var på Starbucks med en tjej som heter Christine. En väldigt trevlig tjej som också bor i Vienna, typ 10 min ifrån mig.
Bild på min fina Starbucks mugg som jag fick idag


När jag sen kom hem efter Starbucks så hade familjens städteam kommit, jag visste att de skulle komma, men lite jobbigt var det att vara här när de var här. Jag visste inte om jag skulle hälsa eller om jag skulle gå in på mitt rum och vara där, men jag visste att de skulle in där också och städa. Så jag placerade mig i köket medans de städade där uppe. Men till sist kom de ju ner i köket och då var jag ju tvungen att hälsa lite snällt, fick också reda på att de hette Jose och Jonatan (tror det var pappa och son). Sen blev jag bortkörd från köket när de skulle städa där också.
När de väl hade gott så satte jag igång med att baka mina muffins. Det blev björnbärsmuffins, det har jag aldrig gjort och det receptet jag använde har jag inte använt innan heller, så allt var väldigt nytt. Fick ju lära mig igår hur jag använde ugnen och spisen. Och de har ju inga riktiga mått! När jag tog fram smöret så stod det ju inte gram på paketet! Det stod tbsp, cup och LB. Panik! Jag använde ju ett svenskt recept och då skulle jag ha 50 gram smör/margarin, så då fick jag slå upp på internet och se hur mycket jag skulle ha. Men det gick bra till slut. Som tur var så hade jag tagit med mig dl,msk och tskmått, för det har dem ju inte. Här är det cup som gäller. Men men, man får ju göra det bästa av situationen. Allt gick sedan bra till dess att jag skulle ta ut muffinsen från metallformen. De satt lite halvt fast, så jag fick försöka gräva ut dem lite fint, det gick hyfsat bra. I andra omgången så satte jag smörpapper i metallformen för att lättare kunna ta ut dem. Men men, smeten var god, smulorna var goda. Jag har inte smakat en muffin än men betyget från min värdmamms var "They are really good! You are hired."
Så här blev resultatet

Snart skall vi ut och äta, tror det blir mexikanskt. :D Ha det bra! För det har jag!

Tisdag 27/3

Nu har jag varit hos min familj i snart fem dagar. Jag trivs hur bra som helst. De är väldigt trevliga och snälla. Killarna är väldigt söta, den äldsta, Sam, han pratar inte så mycket med mig, men jag tror det beror på att han inte känner mig så bra. Men han vill bli modedesigner när han blir stor, vilket är väldigt coolt tycker jag! Jag såg några klänningar han har ritat och de är väldigt fina. Den yngsta, Charlie, han vill gärna berätta saker. Han spelar lacross på sin fritid. I present fick pojkarna varsin fotbollströja med långaärmar från KFF. Charlie har haft på sig sin varje dag sen han fick den! Han verkligen ÄLSKAR den tröjan :)
Idag så gick jag upp vid 06.20 för att sen ge frukost till Sam vid 06.30 för att sen går hans buss till skolan lite efter sju. Sen vid 07.30 vaknar Charlie och vill ha frukost, sen går hans skolbuss lite efter åtta. När de har gått så plockar jag undan lite efter frukosten och bäddar deras sängar om de inte har gjort det (vilket de inte har gjort varken idag eller igår). Sen har jag varit ledig hela dagen och är ledig till 15.00 när Sam kommer hem.
Klockan är nu 12.46 och jag har precis kommit hem från min Starbucks"date" med Lisa, en tjej som jag träffade på skolan. Hon är jättetrevlig och bor bara typ 10 min från mig, vilket är väldigt nära :) Vi började dagen med att först träffas på Starbucks för att köpa något att äta och dricka. Sen begav vi oss till "centrum" men där fanns inte några roliga butiker så vi bestämde oss för att se om vi kunde hitta Tysons corner, vilket är två stora shoppingmalls. Efter mycket om och men (ca 30 min om inte mer) så hittade vi äntligen dit. Där gick vi in och bara kollade lite, för Lisa var tvungen att åka tillbaka vid 12.00 så vi hade lite mindre än 1.30 h på oss. Vi kollade lite snabbt i två affärer, Forever 21 och Victoria's secret. vi gick hem med varsin påse från Victoria's secret ;)
Sen var vi tvungna att äta lite också, vi var inte så nyttiga så vi åt på McDonald's. Men men, det skall inte bli en vana iallafall. Därefter åkte vi hem. Så nu skall jag sticka iväg lite snabbt och köpa lite mat som min värdmamma bad mig att köpa och sen är det bara att vänta på att pojkarna kommer hem.

Lite bilder från första veckan

Första veckan är avslutat, det har varit en väldigt bra, rolig och intressant vecka. Vi har lärt oss mycket om hur man skall ta hand om barn, även om det mesta kändes som om att det var om mindre barn så lärde man sig lite i alla fall.
Skolan vi var på heter St John's university, här är jag med några av tjejerna som jag träffade på skolan
Hela veckan var det väldigt soligt, så på rasterna satt vi på en trappa vid huset där lektionerna var
En kväll så hade vi "Personal safety"-workshop där det var en amerikansk polis som pratade om saker som har hänt au pairer i verkligheten. Och så ibland tog han upp folk för att demonstrera vad som kunde hända. Och han älskade Donuts!!
och jag vara en som fick handklovar på mig
Sen kom den stora dagen då vi åkte in till New York city, det börjde med en båttur.
vi åkte förbi frihetsgudinnan
sen var det en busstur där vi fick se olika ställen bl.a. central park och Men in black's högkvarter
sen åkte vi till Rockefeller,
även kallat Top of the rock
där fick vi en väldigt fin utsikt över hela Manhattan
Jag framför Empire state building
Vi var ju även tvungna att gå till Time square

Au-pairskolan

Kom fram till St. John's university igår kväll runt åtta på kvällen (01.00 svensk tid). Vi var 6 svenska tjejer, två danskor och en fransyska som hade kommit till NYC samtidigt så vi åkte en minibuss tillsammans till skolan som ligger ute på Long island. Det var en väldigt rolig man vid namn Christoffer som körde oss. Han körde som en galning, men det kändes ändå säkert. När vi kom fram så fick vi varsin rumsnyckel till rummet vi skulle sova, jag fick samma rum som den ena danska tjejen. Efter det var det lite kort information om denna veckan som kommer och så bjöds det på lite mat bl.a. kall pizza. Sen var det bara att gå och lägga sig för klockan hade hunnit bli tio.
Idag gick man upp klockan 6.00 am för att ta en dusch, skönt tänker du kanske, men inte då! Duschen som jag tog var ISKALL!! Det fanns inget varmt vatten alls på den duschen så det var nog den snabbaste duschningen jag någonsin har gjort! Tog nog max 3 min. Så man vaknade ju ganska mycket då. Annars idag så har vi haft lektioner från 8.15 am till 6.30 pm(!!!) Man var ganska trött på slutet men lärarinnan var väldigt rolig och bra så man somnade inte iallafall ;)
Kommer bilder imorgon (hoppas jag) på saker som har hänt idag.
Ha det bra sålänge!! För det har jag!! ;D

Dagen innan avfärd!

Jaha, då var det dags. Har packat nästan allt, bara lite små saker kvar. Sen imorgon klockan 05.30 kör bilen hemifrån, med förhoppningsvis mig i, till kastrup där jag sedan kommer att flyga först till London och därefter New York City! :D
Det var denna helgen som jag verkligen förstod att jag verkligen skall åka till USA och stanna där i 13 månader! Annars så har det bara känts som om att man bara planerar något som sen inte kommer att hända. Visst, jag fick ju upp till Stockholm och fixa visum och boka tid på vårdcentralen för att göra en hälsokontroll och allt annat som jag är tvungen att fixa innan jag kommer iväg, men det har inte blivit förrens nu som man har förstått att man verkligen skall komma iväg.
Men men, detta var första inlägget bara för att få någon start på den här bloggen som jag förhoppningsvis kommer att uppdatera så ofta jag kan, vill och orkar. Så imorgon reser jag, 10.45 (svensk tid) skall flyget lyfta och 18.10 (NYC tid) landar jag på JFK för att där bli skjutsad till Long island där jag börjar med att vara på en au pair-skola i fyra dagar och på fredag åker jag sedan buss till Vienna där min värdfamilj bor.
Nej, nu måste jag packa det sista och sen sova, för som sagt, bilen kör 05.30 imorgon!

RSS 2.0