Lexus

Jag kör Lexus nu! Eller jag har fått göra det sen i onsdags då vi lämnade in min bil på lagning, ni vet efter att någon körde/backade på den. Skall försöka ta en bild på den imorgon så ni får se hur snygg den är, fast den är inte lika snygg som mercedesen som vi har. ;)

Hjälp! Vad har jag nu gjort???!!?!??!

Vaknade idag, eller rättare sagt, jag väcktes idag av att min värdpappa knackade på dörren klockan 09.10. Lite jobbigt eftersom jag gick och la mig efter två någon gång, jag som hade hoppats på att äntligen få sova ut men icke sa nicke. Jag hoppade upp ur sängen och öppnade dörren och där stod han och skrattade lite åt min morgonlook, världens charmigaste om jag får säga det själv. "God morgon" sa han, (fast på engelska), "God morgon" sa jag tillbaka (också på engelska, för ja, han kan ju inte så mycket svenska). "Eemmm, generatorkillen kommer idag och måste in i ditt rum och fixa det sista." "Idag?" "Ja, eller om 10 min så det är nog bäst att du stiger upp nu" "okej" "Sen när du har stigit upp vill jag prata med dig om bilen".... Där kom den, den där 6 orden som gör varje au pair nervös "jag vill prata med dig om..." och nu var det bilen. Gissa vilken hemska tankar som kom igenom mitt huvud!! "Vad har jag gjort" "Får jag inte ha bilen längre?" "Varför inte" "Ååå nej, de tycker jag kör för mycket "Är det om oljesaken som det står i meddelanderutan i bilen?" "Den har jag ju sagt till om.".... och så vidare.
Jag gick iallafall upp, klädde på mig, gick upp till köket och så väntade på att han skulle komma (han var på toa). Sen började han, "Grannen har kör på din bil, han blev bländad i solen och sen råkade han köra på den" "Jaha" "Eller var det du? hehe" "Nej, det var det inte" "Nej, jag hörde bilalarmet i morse, wiioo wiioo, du har hört hur det låter eller hur, hehe" "Haha, ja det har jag" "Så, jag tänkte, det där är Explorern...."

Ja, och så vidare. Det var iallafall inte jag som had gjort något, vilket var väldigt skönt. Men när man hör de där orden av sina värdföräldrar så blir man ALLTID nervös, fråga vilken au pair som helst, och sen när man är nyvaken också blir allt ju bara ännu värre. Men som tur var, var det inte ajg som hade gjort något. Fast en av mina "hemska" tankar var rätt, jag får inte köra bilen längre. Eller ja, inte förrens min värdpappa har kollat upp/fixat med bilen, om det var med grannen, försäkringsbolag eller med någon som kan laga det, vet jag inte om det var. Men han skulle kolla upp det i helgen.

Sen är jag lite avundsjuk på han och Charlie. Charlie är en Cub scout, steget innan man blir en rikigt boy scout, och idag skall de ut på hajk! Charlie undrade om jag ville följa med, men jag sa nej, det är kallt ute och jag har inga bra hajkkläder med mig, så jag hoppar nog det. Min värdpappa sa också när jag sa att Charlie hade frågat mig, "Du vill inte följa med, det är så kallt ute", haha!

Tandläkaren

Idag var jag hos tandläkaren med pojkarna. Det gick bra. Båda var väldigt duktiga. Fast fluoren som man får i slutet av tandläkarbesöket (ni vet den som skall smaka banan men som smakar väldigt väldigt illa och sitter fast mellan tänderna) är inte likadan som den vi har. De har något vitt skum istället som skall sitta i i en minut och sen får man inte äta eller dricka på en halvtimme och så har de tre olika smaker, banan, jordgubb och bubbelgum! Jag hade lätt tagit bubbelgum, eller kanske jordgubb.
En annan, mer rolig sak var att Charlies tandsköterska kom från Sverige! Så när vi fick reda på det så började vi prata lite. Fick reda på att hon hade varit i USA i ca 20 år och att det var jobbigt i början när hon flyttade hit eftersom då fast inte sms eller email, så hon fick skicka brev med snigelposten :P
Idag har det varit varmt också! Runt 20 grader om jag inte har helt fel för mig. Åt även frukost på Ihop med 7 andra svenskar, vilket var väldigt trevligt! :D

Helgen

Då har ännu en helg försvunnit. Ibland känns det som om helgen bara är 3 min lång. 3 min och sen är det måndagmorgon igen! Fast de här 3 min gjorde jag faktiskt ganska mycket. Orkar inte skriva så här är lite bilder istället och kort sammanfattning.
 
Fredag: The cheesecake factory, söndriga skor, "konsert" på Jammin Java och fest.
 
Lördag: Gå i typ en halvtimme in till Vienna och till....
... Oktoberfest i Vienna.
Tyskor och svenskor tillsammans på Okteberfest.
 
Söndag: Volontering inne i DC på Foodbank, sorterade mat och andra saker i stora behållare som sedan skulle packas i lådor och skickas till olika shelter där folk som är hungriga kan komma och få mat.
Järnvägsarbete på metron, tog typ 1 1/2 timme att komma hem, tar egentligen typ 45 min. Mötte sedan upp två svenskor och en tyska på Noodles & company för lite kvällsmat.
 
Det var min helg kort sammanfattat. Kan även säga att det har blivit kallare här! Från att ha varit runt 20-24 grader varmt har det nu börjat bli 10-14 grader. Så man börjar frysa lite och leta efter vinterjacka..

USPS

United states postal service.... Ja, vad skall man säga om dem? Kanske inte världens bästa. Jag har skickat iväg ett och samma brev nu två gånger, imorgon skall jag skicka iväg det en tredje gång! EN TREDJE GÅNG, förstår ni! Jag har skickat iväg ett brev två gånger och varje gång har det kommit tillbaka och sagt att jag har fel adress och så har jag fått en ny adress som jag skall skicka det till. Det har tagit dem ungefär två veckor för dem varje gång att skicka tillbaka mitt brev. Så jag har försökt att få fram ett inrikesbrev i typ en månad. Ganska frustrerande!

Kort uppdatering

Varför går helgerna så fort? Visst det gör veckorna också (för det mesta), vilket är bra. I helgen gjorde jag saker.... bara för att jag skall skriva om det nu så kommer jag inte ihåg vad jag gjorde. Som tur är har jag bilder från söndagen. Så i söndags hade vi Au pair-möte, vilket vi har en gång varje månad. Den här gången var vi i ett ställe som heter Great falls national park. Vi var där med med en annan au pair-grupp där jag känner iallafall 3-4 stycken, vilket var kul! Vad gjorde vi då? Jo, vi kollade på vattenfall, ganska logiskt om man tänker på det, det heter ju Great falls (stora (vatten)fall). För att vara mer exakt så kollade vi på ett vattenfall från tre olika vinklar, vilket var trevligt. Sen gick vi en runda i skogen som var där, som enligt den ena LCC (au pair gruppansvarig) skulle ta ca 40 min att gå... det tog 20 min. Men det gjorde ju ingenting.
Vattenfallet/fallen från en vinkel
Emmas rygg när vi gick i skogen, Emma är en ny svensk au pair.
Hur högt vattnet har varit vissa år, för att få lite perspektiv så kan ni se på nästa bild.
1972, så hade jag drunknat om jag hade levt och varit här. Eller nej, det hade jag nog inte, jag kan ju simma ganska bra ;)
 
Efteråt så åkte jag, Emma, Josefine till Tysons för att äta kvällsmat, där mötte vi upp Helena och Elena. Fast vi åt inte så mycket för ingen av oss var så hungriga fast till slut satte vi oss på McDonalds bara för att få i oss något.
 
Sen har veckan flugit/flygit/flögit (hur stavas det?) på. Idag hade Sam art class, så när de kom hem hade vi ungefär en timme kvar innan vi var tvungna att åka för att hinna dit i tid, för man vet aldrig med trafiken! Om man skall till ett ställe så lyckas man alltid åka i rusningstrafiken, som är ungefär mellan 3 & 7 på eftermiddgarna/kvällarna, så om man skall till ett ställe som normalt tar en kvart att köra till så kan det ibland vara så att det tar 30-45 min att köra dit!! Jag avskyr det! Och såklart idag så var det inte så mycket trafik på den vägen så vi kom fram ca 10 min tidigare. Men men, vad skall man göra. Det var bara att se glad ut. Så medans Sam var på art class så hade jag och Charlie två timmar att döda. Läxor är ju tråkigt, så varför inte vara ute på gatan och åka lite Ripstick. Eller ja, inte jag kanske men Charlie gjorde det.
Jag har försökt att åka, men jag tror jag skall ramla och slå mig hela tiden. Det ser så lätt ut när alla pojkar på gatan gör det, men det är apsvårt! Det är typ en skateboard fast den har bara ett hjul där fram och ett hjul där bak och för att få fart på den så skall man "swibbla", alltså man lutar den ena foten framåt och den andra bakåt och sen byter man så att foten som lutade framåt skall man nu luta bakåt och så vidare. Så om jag inte svarar på mail eller facebook eller något annat så kan det vara att jag har slagit ihjäl mig när jag har försökt att lära mig att åka en ripstick utan skydd.... Nej, men det hoppas i inte på, jag använder cykeln istället ;)
 

RSS 2.0